Σταρακά:Στη Βουλή το πρόβλημα του Μεταχρωματικού έλκους των Πλατανιών σε Ναυπακτία και Αιτωλ/νία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το πρόβλημα της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στην περιοχή της Ναυπακτίας κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Σταρακά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η εξάπλωση του μεταχρωματικού έλκους, το οποίο προσβάλλει τα πλατάνια, έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα, στη Ναύπακτο και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, η κατάσταση είναι κρίσιμη, με τις παραλίες του Γριμπόβου και της Ψανής να πλήττονται σοβαρά. Η απώλεια των πλατανιών, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του φυσικού τοπίου και της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, μπορεί να επιφέρει σημαντική οικονομική ζημιά, επηρεάζοντας αρνητικά τον τουρισμό και τις τοπικές επιχειρήσεις».

Την ίδια στιγμή, προτείνει την αποκατάσταση του πρασίνου στο αστικό περιβάλλον της περιοχής όχι με ένα και μοναδικό είδος δέντρου, για να μην υπάρξει ταυτόχρονη προσβολή σε όλα τα δέντρα.

Κλείνοντας, η Χριστίνα Σταρακά ρωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου στα πλατάνια της Ναυπάκτου και της ευρύτερης περιοχής του νομού και αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας. Παράλληλα, αν προβλέπεται η παροχή οικονομικής ενίσχυσης στις παραπάνω περιοχές για την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και της τουριστικής βιομηχανίας καθώς και ποια μέτρα σκοπεύει το Υπουργείο να λάβει για την ενημέρωση και εκπαίδευση των τοπικών αρχών και κοινοτήτων σχετικά με την ασθένεια



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...