Πιο σύγχρονο και λειτουργικό το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις από το Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, προκειμένου να ξεναγηθούν στο διαμορφωμένο πλέον κτίριο. Μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία και με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που ήταν ο ανάδοχος, ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, με χρηματοδότηση 521.814 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». 

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, όπως τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα, εγκατάσταση νέων υδραυλικών και αποχετευτικών δικτύων, νέο σύστημα κλιματισμού, τοποθέτηση φωτιστικών led κ.ά, παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν ενεργειακά το κτίριο σε κατηγορία Β+ , με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται  εξοικονόμηση ενέργειας, με εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου κατά 71 τόνους ισοδύναμου CO2.

Μία από τις ουσιαστικότερες αλλαγές που υπάρχουν στο κτίριο είναι και η εγκατάσταση ασανσέρ, χρήσιμο για πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας, όσο και για τους πολυάριθμους ωφελούμενους με κινητικά προβλήματα, για τους οποίους μέχρι πρότινος η πρόσβασή ήταν δυσχερής. Επίσης στο σύνολό τους οι αλλαγές που έγιναν κατέστησαν τους χώρους περισσότερο λειτουργικούς και με σύγχρονες προδιαγραφές τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για το προσωπικό.  Το κτίριο πλέον διαθέτει άριστες προδιαγραφές για τη χρήση του.

Να σημειωθεί ότι η αποπεράτωση των εργασιών σηματοδοτεί την αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Αρχής, δεδομένου ότι για πρώτη φορά το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», το 2018, αλλά κινδύνευσε να χαθεί και χρειάστηκε να επανενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...