Γιαννόπουλος σε Καπεντζώνη: Δεν βάλατε χρήματα για τα Seatrac στον προυπολογισμό-Καπεντζώνης:Φτάσαμε στον Ιούλιο χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια

Το θέμα της τοποθέτησης των ραμπών για άτομα με κινητικά προβλήματα στις παραλίες της Δωρίδας συζητήθηκε στο δημοτικό συμβουλιο μετά από ερώτηση του κ. Καραχασάνη. Ανέβηκαν οι τόνοι με τον δήμαρχο να αναφέρει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε προβλέψει να βάλει χρήματα στον προυπολογισμό αφήνοντας απλήρωτες τις περσινές ράμπες κόστους 25000 ευρώ και την εταιρία να εμένει και να ζητά και το περσινό και το φετινό ποσό μαζί κάτι που δεν μπορουσε να γίνει η οληγορία απάντησης ανάγκασε τον δήμαρχο κ. Γιαννόπουλο να προχωρήσει σε αναζήτηση λύσης. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι διάλογοι που έχετε την ευκαιρία να δείτε και στο βίντεο

Ερώτηση του κ. Καραχασάνη προς τον Δήμαρχο για το πότε θα μπουν οι ράμπες ΑμεΑ ή όπως είναι γνωστές ως ράμπες  Sea track.

Δημήτρης Γιαννόπουλος Δήμαρχος Δωρίδος :

Το λόγο πήρε ο δήμαρχος όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η δημοτική αρχή είναι ευαίασθητη σε τέτοια θέματα , υπήρξε πρόβλημα με τις ράμπες ΑμεΑ καθώς η εταιρία που είχε βάλει και πέρσι τις ράμπες δεν είχε εξοφληθεί και για να τοποθετήσει της ράμπες φέτος ζητούσε τα χρήματα από την περσινή τοποθέτηση. Προσπάθησα  να  μιλήσω με τον πρόεδρο  της εταιρίας όμως καμία συνάντηση δεν υπήρξε  για να βρεθεί μια λύση ωστόσο όμως αυτό δεν έγινε με την εταιρία να εμμένει  στο να  πληρωθεί συνολικά το ποσό για πέρσι και φέτος. Λίγες μέρες μετά ήρθαν πάλι σε επικοινωνία μαζί μας και μας είπαν να τοποθετήσουν τις ράμπες και να μας χαρίσουν την περσινή οφειλή. Όμως τότε  εγώ είχα προχωρήσει σε συμφωνία με άλλη εταιρία όπου θα τοποθετήσει σε λίγες ημέρες τις ράμπες περίπου στις 20 Ιουλίου , δεν μπορούσα να περιμένω την εταιρία και για αυτό αποφάσισα να συνεργαστούμε με την άλλη εταιρία . Όσον αφορά την παλιά οφειλή ο δήμαρχος είπε ότι δεν ξέρει πως θα πληρωθεί γιατί πέρσι δεν είχαν γίνει καμία ενέργεια για να πληρωθεί η τοποθέτηση των ραμπών.

Βασίλης Νίτσος : Η  εταιρία επέμενε να υπερκοστολογηθούν οι φετινές  ράμπες για να καλυφθεί το περσινό ποσό κάτι που δεν έγινε δεκτό. Η εταιρία μετά από λίγες ημέρες επικοινώνησε μαζί και έκανε καλύτερη προσφορά όμως ο δήμαρχος είχε συμφωνήσει με άλλη εταιρία.

Ο κ. Καραχασάνης με νέα ερώτηση στον δήμαρχο: Μας είπατε ότι ήταν η μοναδική εταιρία;

Γιαννόπουλος (Δήμαρχος Δωρίδος: Κύριε Καραχασάνη η εταιρία  είναι μοναδική γιατί διαθέτει ράμπες που δεν χρειάζονται καθημερινά επανατοποθέτηση όμως καταφέραμε και βρήκαμε άλλη για να δώσουμε λύση.

Γιώργος Καπεντζώνης:

 Ο κ. Καπεντζώνης μίλησε για ολιγωρία και ότι φτάσαμε στον Ιούλιο χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια. Επίσης  ζήτησε να ακουστούν αναλυτικά τα ποσά που αφορούν για την οφειλή , την φετινή τοποθέτηση και ότι ακούστηκε.

Ο κ. Νιτσος απάντησε στον κ. Καπεντζώνη για τα ποσά  λέγοντας ότι υπάρχουν αναλυτικά και δεν είναι τίποτα κρυφό και έκανε αναφορά στο ότι η δημοτική σας αρχή κ. Καπεντζώνη δεν είχε βάλει ποσό στον προϋπολογισμό . Η εταιρία είναι μοναδική γιατί είναι κοντά συνεργαζόταν με τον δήμο χρόνια και ήξεραν την περιοχή. Εσείς κ. Καπεντζωνη πέρσι τοποθετήσατε τις ράμπες τον Αύγουστο εμείς θα τις βάλουμε νωρίτερα από εσάς και επίσης εσείς τις περσινές τις αφήσατε απλήρωτες. Η παλιά εταιρία μας ζήτησε 37000 για τις ράμπες και 27000 για χημικές τουαλέτες και αποδυτήρια για να καλυφθεί η οφειλή.

Ο κ. Καπεντζώνης ρώτησε τον δήμαρχο ότι μας χάρισαν τα περσινά και εσείς συμφωνήσατε με άλλη εταιρία;

Ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε ότι κ. Καπεντζώνη μας κατηγορείτε ότι καθυστερίσαμε από την στιγμή που δεν είχατε βάλει χρήματα στον προυπολογισμό , μας μιλάτε ότι καθυστερίσαμε όταν εσείς βάλατε πέρσι τις ράμπες τον Αύγουστο.

Η εταιρία μας είπε ότι θα βάλει τις ράμπες όταν ενημερώθηκε όταν έχει κάνει ερώτηση ότι κ. Καραχασάνης μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα μας βάλει τις ράμπες ΑμεΑ όταν εγώ είχα συμφωνήσει και δεν μπορώ να πάρω πίσω το λόγο μου πίσω. Κάνουμε ότι καλύτερο για το δήμο και αυτή η εταιρία μας ζήτησε 37000 Ευρώ . Μην κατηγορείτε κανέναν η κατηγορία είναι σε εσάς.

Ο κ. Καπεντζώνης πήρε ξανά το λόγο και είπε ότι δεν κατηγόρησα για καθυστέρηση αν μπουν στην ημερομηνία που είπατε είναι καλά , κατηγόρησα για το μοναδική εταιρία που δεν προκύπτει  , για το τριπλάσιο ποσο που δεν προκύπτει .Τέλος ζήτησε την αλληλογραφία που υπήρξε μεταξύ δήμου και εταιριών .

Δείτε το βίντεο



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...