Ανακοίνωση Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κού  Σώματος Περιφ. Δυτ.Ελλάδας & Νήσων Ζακύνθου-Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανακοίνωση Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κού  Σώματος Περιφ. Δυτ.Ελλάδας & Νήσων Ζακύνθου-Κεφαλληνίας & Ιθάκης

ΘΕΜΑ: «Περί Μεταθέσεων Πυροσβεστικού Προσωπικού – Περιδίνηση σε επικίνδυνες ατραπούς».

Κύριε Υπουργέ ,

Την 11/06/2024 ημέρα Τρίτη, με το υπ’ αριθ. 11/2024 πρακτικό του Συμβουλίου Μεταθέσεων, κοινοποιήθηκαν οι μεταθέσεις του Πυροσβεστικού Προσωπικού. Για πολλοστή φορά επιβεβαιωθήκαμε, σε μέγιστο βαθμό, διότι από τη στιγμή που δεν έγιναν προσλήψεις μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού γενικών καθηκόντων το προηγούμενο διάστημα, με απόλυτη ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι οι μεταθέσεις θα προέκυπταν από το υπάρχον λιγοστό μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό και θα δημιουργούσαν το απόλυτο Υπηρεσιακό χάος .

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί αλλά και της μη συνεννόησης της τοπικής Φυσικής Ηγεσίας με την Κεντρική Φυσική Ηγεσία είναι το εξής παράδοξο: Την ώρα που μετακινούσαν οχήματα για να λειτουργήσουν το άτυπο ¨ ΜΕΤΠΕ¨ στην Αχαΐα, με έδρα την Πάτρα, προκειμένου να ενισχύσει επιχειρησιακά το σύνολο της Περιφέρειας, και όχι μόνο, εκείνη ακριβώς την χρονική στιγμή κοινοποιήθηκε ο πίνακας των μεταθέσεων, που μεταθέτει δεκαεννέα (19) Πυροσβέστες, μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου, από το Ν. Αχαΐας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους ανωτέρω Πυροσβέστες, οι επτά που φεύγουν με μετάθεση , και ένας με απόσπαση, παίρνουν Φύλλο Πορείας άμεσα, ενώ αυτοί που είναι να επιστρέψουν στο Ν. Αχαΐας, από μετάθεση, έρχονται στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Επιπλέον από το Ν. Αιτωλοακαρνανίας τέσσερις (4) Πυροσβέστες, μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου μετατίθενται, εκ των οποίων οι δύο άμεσα και οι άλλοι δύο στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Αξιοπερίεργο είναι όμως, ότι δεν επιστρέφει κανείς στον

Νομό από μετάθεση, για πρώτη φορά από την εφαρμογή του Ν.4662/2020, παρ’ όλο που υπάρχουν σχετικά αιτήματα …

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Κύριε Υπουργέ ,

Η μπάλα χάθηκε …. και ίσως… είναι κάπου στην εξέδρα!!!

Δυστυχώς με λιγοστό, ταλαιπωρημένο, εξαντλημένο, απλήρωτο, μεγάλο σε ηλικία και συνεχόμενα υπό μετάθεση Πυροσβεστικό Προσωπικό, δε λύνεται το επιχειρησιακό πρόβλημα του Σώματος και αν προσθέσουμε σε αυτό τον φόβο, τον πανικό, την αναστάτωση και την αβεβαιότητα που επικρατεί, με δική σας ευθύνη, και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του, μιλάμε για μία πολύ δύσκολη και επικίνδυνη συνθήκη και για μία άνευ προηγουμένου Υπηρεσιακή και Εργασιακή κατάσταση.

Κύριε Υπουργέ ,

Το «Νέο Δόγμα» που καθιερώσατε, σε σχέση με την πραγματική κατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνει τα εξής αποτελέσματα:

– Καθημερινές επιφυλακές για οτιδήποτε, αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί, δημιουργώντας συνεχώς απλήρωτη υπερεργασία,

– Πρόσθετες Υπηρεσίες,

– Ασφυκτική πίεση, ιδιαίτερα στους Αξιωματικούς να μην λάβουν άδεια κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο,

– Διαφαινόμενη ανάκληση αδειών του Πυροσβεστικού Προσωπικού, που τείνει να γίνει καθεστώς πλέον, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας το προηγούμενο έτος.

Σίγουρα, τα ανωτέρω όχι μόνο δεν αποτελούν λύση στα προβλήματα αλλά αντιθέτως εξαντλούν σωματικά και ψυχικά, προσβάλλουν, υποβαθμίζουν και κρατούν σε ομηρία το Πυροσβεστικό Προσωπικό σε συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, και ιδιαίτερα το Προεδρείο αυτής, έχει παρέμβει πάμπολλες φορές, όλο το προηγούμενο διάστημα, και έχει αναδείξει όχι μόνο τα προβλήματα αλλά έχει καταθέσει εγκαίρως και τις απαραίτητες προτάσεις προκειμένου να δρομολογηθούν και να δοθούν λύσεις ώστε σήμερα να είμασταν στην καλύτερη δυνατή Εργασιακή, Υπηρεσιακή και Επιχειρησιακή κατάσταση ως Πυροσβεστικό Σώμα.

Κλείνοντας, καλούμε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) να ξυπνήσει από το λήθαργο που το διέπει και να συγκαλέσει άμεσα Συνεδρίαση του Δ.Σ. Από πλευράς μας θα κατατεθούν προτάσεις για κινητοποιήσεις και δράσεις, σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να πιέσουμε ασφυκτικά προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, για λύσεις .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              

ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        

Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΦΛΩΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...